Nieuws

Microsoft stopt eind juli met gratis Windows 10

9/05/2016

Windows 10 heeft de kaap van 300 miljoen installaties overschreden. Het bedrijf waarschuwt dat de gratis upgradeperiode bijna voorbij is. Maar tegelijk wordt duidelijk dat niet alle installaties even vrijwillig zijn.

Windows 10 telt momenteel 300 miljoen actieve toestellen. Daarmee heeft het besturingssysteem een hoop gebruikers kunnen overhalen om al in het eerste jaar een upgrade uit te voeren. Vermoedelijk stijgt dat aantal nog fors naarmate bedrijven, die doorgaans trager migreren, overstappen.

Microsoft grijpt de mijlpaal aan om te benadrukken dat de gratis upgrade afloopt op 29 juli. Tot die tijd kunnen bestaande installaties van Windows 7 of Windows 8 zonder kosten upgraden naar Windows 10. Nadien betaal je 119 dollar voor de software.

Al moeten we tegelijk nuanceren dat een deel van die 300 miljoen toestellen onder lichte dwang hun upgrade krijgen. Zo stuurt Microsoft geregeld pop-ups om gebruikers aan te sporen om te upgraden. Dat zorgde al voor genante situaties, onder meer in een weerbericht waar de melding plots live op tv verscheen.

Bron: Datanews


Bekijk alle nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief